Java’da Garbage Collection Algoritmaları: Bellek Yönetiminin Temel Taşları

Java, otomatik bellek yönetimi ile öne çıkan bir programlama dilidir. Bu otomatik bellek yönetimi, Garbage Collection (Çöp Toplama) algoritmaları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu makalede, Java’da kullanılan bazı temel Garbage Collection algoritmalarını inceleyeceğiz.

Bellek yönetiminin en önemli unsurlarından biri olan garbage collector’a neden ihtiyaç duyuyoruz peki; Çünkü kullanılmayan nesnelerin heap bellek üzerinde yer kaplamaması gerekiyor.


Devamını Oku

Abstract Factory Pattern

Abstract Factory Pattern, bir Creational Design Pattern’dir ve nesne oluşturmayı soyutlar. Bu desen, bir ailenin nesnelerini oluşturmak için bir arayüz veya soyut bir sınıf kullanır. Bu, nesnelerin oluşturulma mantığını müşteriden gizler ve bir ailenin tüm nesnelerinin uyumlu olduğundan emin olur. Bu desen, birçok alt sınıf oluşturma işlemlerini merkezi olarak yönetir.

Creational Design Pattern nedir?

Creational Design Pattern yani Yaratıcı tasarım desenleri nesnenin yaratılması üzerinde çalışır. Bir nesneyi mümkün olan en iyi şekilde somutlaştırmak için bir çözüm sunarlar. Oluşturucularla doğrudan örnekleme yerine genellikle Yaratılış kalıplarını kullanırız.


Devamını Oku

EAR Dosyasından Java Kaynak Koduna Ulaşmak

Merhabalar, eğer bu yazıyı bulduysan biraz zor durumdasın sanırım. Tıpkı iki gün önce benim içine girdiğim ve bugün içinden çıktığım durum gibi. Ear dosyasından java kaynak koduna ulaşmak için gerekli adımları yazacağız burada.

Bu haftasonu çalışması gereken bir job üzerinde güncelleme yapmamız gerekti. Ama ne yazık ki güncellememiz gereken job’ın kaynak kodları ne yazık ki teknik bir problem nedeniyle elimizde yoktu.


Devamını Oku

Semantic Commit Mesajı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Semantic Commit Mesajları, commitleri yapılandırmanın en akılcı yoludur, böyle yazıyor cheat sheet’inde. Özellikle büyük projelerde kimin ne yaptığını ve neden yaptığını anlayamadığınız commit mesajları ile uğraşmamak, commitlerin neler içerdiği ve amacının anlaşılması gibi konularda kolaylık sağlaması bakımından, versiyonlamayı kolaylaştırması gibi bir çok avantaja da sahiptir. Ancak en büyük kolaylığı ise işimizi otomatize etmemize imkan vermesi olacaktır.


Devamını Oku

Apple Magic Mouse ve Bağlantı Kopma Problemi

Çok ilginç şeyler yaşıyorum Apple dünyasıyla. Kullandığım Apple Magic Mouse, marka piller diyebileceğimiz Varta, Kodak gibi pillerle çalışmıyor.

Evet, doğru okudunuz. Stabil olarak çalıştığı piller ise BİM’den satın aldığım ve diğerlerine göre görece ucuz diyebileceğimiz Power B piller.


Devamını Oku

Freelance yapılabilecek meslekler nelerdir?

Freelance; Türkçe serbest meslek olarak çevrilebilir. Ancak bizim günlük anlamda kullandığımız serbest meslek değil elbette. Freelance yapılabilecek meslekler daha çok bir mesleği olan birinin, işyeri dışında kendi işini yapması anlamına geliyor diyebiliriz. Hatta Vikipedi‘ye göre freelance kayıt dışı olma özelliği taşıyormuş.


Devamını Oku

Freelance Alanım Burası. Merhaba, Dünya!

Freelance ile alakalı içeriklerimi paylaşacağım blog kısmının ilk yazısı bu. Hem de WordPress’in kendi yazısı.

WordPress’e hoş geldiniz. Bu sizin ilk yazınız. Bu yazıyı düzenleyin ya da silin. Sonra yazmaya başlayın!

Bu yazıyı ise silmiyorum. Normalde her sıfır WordPress kurulumundan sonra, bu yazı silinir. Ancak bu sefer böyle bir şey yapmıyorum. Neden peki biliyor musunuz? Çünkü okulda dahil olmak üzere her yeni kodlama diline başlandığında, bu sihirli kelime yazdırıldı bize. “Merhaba Dünya!” ya da ingilizcesi ile “Hello, World!”


Devamını Oku